Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Мінітрактора: огляд українського ринку

Величезний інтерес українських селян сьогодні викликає малогабаритна техніка. Зокрема, сільськогосподарські машини потужністю до 50 кінських сил. Вони функціональні, справляються з основними польовими та садовими завданнями, при цьому коштують недорого та доступні для більшості українців.

Мінітрактора: огляд українського ринку

Пропонуємо сьогодні обговорити найгідніші та найпопулярніші моделі малогабаритних тракторів, обговорити їх переваги та ймовірні недоліки.

Найдоступніші трактори

На українському ринку, як правило, зустрічаються трактори вітчизняного та китайського виробництва. Рідше – «корейці» та «японці». Однак найдоступнішими на сьогоднішній день вважаються моделі марок ДТЗ та DW, що випускаються під егідою ТОВ «Агромаштрейд».

В середньому придбати мінітрактор можна за 150 000 гривень. Йдеться про 45 сильну модель типу DW 404D з чотирициліндровим двигуном і повним приводом. Така машина відрізняється непоганою якістю, при цьому справляється з усіма господарськими завданнями.

Примітно, що деякі фермери примудряються використовувати її з комерційною метою: здавати в оренду сусідам або заводити власну промислову міні-ферму. З такими успіхами трактор окупається за 1-2 роки.

Затребувані трактори в Україні

Незважаючи на доступність української техніки, популярністю користуються і китайські мінітрактори, такі як Xingtai, DongFeng, Jinma.

Поспішаємо спростувати твердження про низьку якість подібної техніки. Усі трактори постачаються в Україну у розібраному вигляді. Остаточне складання та обкатка відбувається безпосередньо на вітчизняних підприємствах, а тому перед придбанням тієї чи іншої моделі рекомендуємо ретельніше знайомитися з діяльністю збирача.

Найпопулярнішими моделями на сьогоднішній день залишаються:

  • DongFeng 244D;

  • Foton Lovol 244;

  • Chery 504C;

  • Kioti NX5010C.

Коштують такі трактори на порядок дорожчі, однак і можливостей вони пропонують також більше. По-перше, машини досить сильні і можуть впоратися з досить широкими територіями. По-друге, до них підходить будь-яке навісне обладнання, що значно розширює їх функціонал. Нарешті, запчастини на мінітракторі дуже легко дістати, а тому сервісне обслуговування обходиться дешево і без зайвих очікувань.

 

Виробники