Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Навісне обладнання для робіт у полі

Навісне обладнання для робіт у полі

Найбільшого поширення навісне обладнання набуло у сфері сільського господарства. Тут воно використовується в таких цілях:

  • підготовка та подальша обробка ґрунту;
  • посадка та збирання врожаю;
  • догляд за насадженнями та удобрення ґрунту.

Попередні роботи на новій ділянці виконують за допомогою косарки та плуга. Косарка, що підключається до акумулятора трактора, дозволяє прибрати високу траву та невеликі чагарники. Плуг використовують для глибокого опрацювання землі. Його розмір підбирається в залежності від потужності мото-або мінітрактора. Щоб потім розпушити землю, вирівняти площу під посадку і видалити бур'яни використовують борону, грунтофрезу і культиватор. Це легке обладнання, тому особливої ​​залежності від потужності техніки немає. Тут слід враховувати лише ширину обладнання.

Посадка та збирання врожаю

Виробниками сільськогосподарського обладнання пропонуються різні варіанти для посадки овочевих та зернових культур – картоплі, цибулі, часнику, кукурудзи, бобових. Конструктивно вони дуже схожі - присутній резервуар для посадкового матеріалу і канали, по яких він надходить для висадки (у випадку з сівалками використовуються решітки, що перехрещуються). Овочі одразу присипаються землею.

Обладнання для збирання врожаю конструктивно є фрезою з транспортерною стрічкою. Фреза підкопує землю з овочевими культурами і подає її на стрічку з отворами. Земля прокидається через них, а врожай складається у підготовлену ємність. Відмінність обладнання полягає у розмірі фрези та безпосередньо глибини її скопування.

Для обробки ґрунту та врожаю використовуються прополювальні культиватори, бункери для внесення добрив, обприскувачі для води та хімікатів. Основною метою культиватора є насичення ґрунту киснем та заглиблення добрив для збільшення їх ефективності.

Виробники