Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Деякі правила обрізання плодових дерев

Своєчасне обрізування плодових дерев необхідне, щоб вони приносили високий урожай. При довгих гілках плоди розвиваються переважно з кінцях.

Деякі правила обрізання плодових дерев

В цьому випадку не варто розраховувати, що їх буде багато, і вони будуть великими. Крім того, густа крона є гарним середовищем для життєдіяльності грибків, комах-шкідників та хвороботворних бактерій.

6 правил обрізання дерев

Оптимальні сезони для обрізання дерев – весна та осінь. Навесні процедуру здійснюють після закінчення заморозків до початку набухання нирок. Восени слід закінчити санітарну обробку крони до морозів.

При обрізанні слід керуватися деякими правилами:

  1. У цій роботі поспіх не доречний. Краще залишити частину дерев наступного дня, щоб не завдати шкоди. Потрібно уважно оглянути кожну гілку: деякі з них не потребують укорочування, а лише зміни становища. Занадто старанна обрізка шкідлива, вона знижує витривалість дерев до суворої погоди.

  2. Важливо правильно вибирати садові інструменти відповідно до товщини гілок і стежити за їх станом. Для товстих знадобиться пила, садові ножиці застосовують для дрібних гілочок, секатор – для середньої товщини. Неприпустимо використовувати тупі та іржаві інструменти.

  3. Гілки вкорочують на третину. Якщо відщипнути лише кінчик, на його місці виросте багато відгалужень, а якщо обрізати більше, пагони погано зростатимуть надалі.

  4. Дерево простіше адаптується, коли видаляють одну товсту гілку, а не багато дрібних на ній.

  5. Проріджування дає можливість дереву отримувати багато світла, звільняє більше місця для зростання гілок, що плодоносять. Необхідно визначати головну гілку і більше коротити інші, щоб вони не виростали довше за неї.

  6. Місця зрізів обробляються спеціальними засобами.

Після завершення роботи залишається багато сміття. Якщо в господарстві є мінітрактор з навісним обладнанням, набагато легше зібрати і вивезти як дрібну деревину, так і важкі великі колоди.

 

Виробники