Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Однокорпусний та двокорпусний плуг: який вибрати?

Мабуть, найпопулярнішим видом обробки землі залишається оранка. Відповідно, найпопулярніше навісне обладнання для мототрактора та мотоблоку – плуг.

Однокорпусний та двокорпусний плуг: який вибрати?

Здавалося б, вибирай собі плуг та приступай до роботи, що може бути простіше? Однак і тут не обійшлося без підводного каміння. Величезна їхня різноманітність вводить сучасного користувача в оману. Так, наприклад, для багатьох надзвичайно складним став вибір між однокорпусним та двокорпусним плугом. Спробуємо розібратися.

На чому ґрунтувати вибір?

Купуючи плуг для свого агрегату, насамперед слід розуміти, чи потягне він роботу з навісним обладнанням такого типу чи ні. Наприклад, однокорпусного плуга цілком вистачить для середнього мотоблоку. У той же час використання подібного пристрою на потужному мінітракторі недоцільно, так як останній цілком може впоратися з більш складним механізмом - тут краще зупинитися на двокорпусному, а то й трикорпусному плузі.

Мототрактор це повноцінний малогабаритний трактор. Більшість моделей справляються навіть із чотирикорпусним плугом.

Також важливим залишається фактор типу ділянки, що обробляється. Однокорпусна модель плуга добре підійде, якщо ширина та довжина території приблизно дорівнює. Для довгих та вузьких полів рекомендується використовувати оборотний плуг.

Загалом у підборі плуга немає нічого складного, достатньо лише покладатися на прості істини, такі як тип сільгосптехніки та масштаби оброблюваної території. Ми впевнені, що ви зробите правильний вибір.

Виробники