Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Особливості вирощування кукурудзи на ділянці

Кукурудза – одна з найперспективніших культур для домашнього вирощування та подальшої реалізації. Сьогодні поділимося базовою інформацією, яка стане в нагоді тим, хто вирішив зайнятися її вирощуванням.

 

Особливості вирощування кукурудзи на ділянці

Місце для посадки кукурудзи

Визначитися з вибором місця для посадки кукурудзи не так уже й складно. Необхідна ділянка з сонячним місцем, легко і в міру вологим ґрунтом. Кращими попередниками для вирощування кукурудзи є картопля, зернобобові, озима пшениця, кормова та цукрова свекла, а також коренеплоди, томати та баштанні культури.

Підготовка насіння до посіву

На насіння необхідно звернути увагу, від цього залежатиме врожайність. Для сівби необхідно відбирати тільки найкраще – велике зерно без жодного пошкодження.

Наступним кроком після відбору якісного насіння слідує їх протруювання. Ця процедура потрібна для захисту насіння від хвороб.

Посів та його особливості

Сіяти насіння потрібно в підготовлений ґрунт, заздалегідь оброблений гербіцидами та збагачений добривами. Перед посівом кукурудзи ґрунт повинен прогрітися до стійкої температури +10°С і більше.

Висівають насіння у вологий ґрунт на глибину 10 см із шириною міжрядь 70 см. Період посіву припадає на період з 1 по 15 травня. Значно спрощує процес посіву мінітрактор із сівалкою зерна.

Особливості догляду за кукурудзою

Догляд за кукурудзяними посівами простий – достатньо підгодовувати ґрунт добривами, а також вчасно видаляти бур'яни та боротися зі шкідниками.

Збір врожаю

Збирати врожай настав час, коли вологість зерна кукурудзи досягла норми 35-40%. Після збору слід очищення та сушіння зерна до базисної вологості 14%.

 

Виробники