Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Плуг та його еволюція

До появи плуга та трактора люди обробляли землю сохою. Повноцінний плуг прийшов на заміну цій примітивній зброї, що стало справжньою революцією у землеробстві. Лемех невеликої ширини краще перевертав ґрунт, створюючи глибокі борозни. Це дозволило ріллі видавати якісніший урожай.

 

Плуг та його еволюція

Поява сталевого плуга та промислова революція

Спочатку плуг тягли люди, потім тварини, а потім трактор. У сучасному вигляді інструмент з'явився у XVIII столітті. Промислова революція торкнулася багатьох сфер виробництва у Великій Британії, зокрема і сільське господарство.

Британець Джеймс Смолл зробив неоціненний внесок, обчисливши формулу металевого лемеша. Його конструкція дозволяла обходитися двома волами та одним оператором. Раніше для такої роботи потрібно було двоє людей та 8 тварин. Новий інструмент дозволив значно збільшити ефективність оранки, скоротивши робочий ресурс.

Зростання продуктивність праці в сільськогосподарській сфері вплинув зростання міст і населення. Це призвело до промислової революції надалі. Сталь почали використовуватиме масового виробництва плугів. Коваль та винахідник Джон Дір першим став створювати сталеву сільськогосподарську зброю великими партіями. Конструкція відрізнялася міцністю, що дозволило займатися сільським господарством навіть у непридатних для цього місцях.

Сучасний варіант

З появою перших парових тракторів стало можливим їх застосування у сільському господарстві. Плуг закріплювали до трактора та обробляли землю без допомоги тварин. Від оператора потрібно тільки керувати машиною. Минуло більше років і сьогодні до компактних тракторів можна легко підключити плуг різного розміру і конструкції.

 

Виробники