Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Підготовка ґрунту до посівних робіт

Щоб урожай був хорошим і багатим, потрібно врахувати всі нюанси посівних робіт, подбати заздалегідь про підготовленість ґрунту, його придатність для тих чи інших культур.

Підготовка ґрунту до посівних робіт

Так як весна вже на носі, пропонуємо сьогодні торкнутися теми підготовки грунту, а саме поговорити про необхідні роботи, методи обробки грунту, вибір мототехніки і ряд інших важливих моментів. Ми впевнені, володіючи базою теоретичної інформації, ви зможете виконати все досить якісно без зайвих зусиль.

Які роботи потрібні навесні?

Після осінніх робіт ґрунт промерзає, навесні на ньому утворюється кірка і виростають деякі бур'яни. Мета весняної обробки – прибрати кірку, бур'яни та розпушити ґрунт, наповнити його киснем.

Навесні потрібно виконувати такі роботи:

  • Боронування;

  • Культивація;

  • Оранка;

  • «Удобрювальний» полив.

Спочатку виконують поверхневе боронування. Як правило, у березні-квітні, як тільки зійде сніг і просохне ґрунт. Завдяки такій обробці у ґрунті зберігається волога, бур'яни пригнічуються, а кірка, у свою чергу, повністю знімається.

Також навесні рекомендовано полив землі спеціальними складами, які допомагають «оживити» її, відновити нормальний баланс мікроорганізмів, необхідних нормального зростання рослин.

Нарешті, якщо восени не виконувалася оранка землі, вона необхідна буде навесні. Якщо було проведено, достатньо буде культивації – більш глибокої обробки (трохи більше 12-15 див). Перед посівом/висадкою рослин рекомендується легке розпушування ґрунту.

Яку техніку придбати?

Для якісних робіт краще подбати про наявність мотоблоку. Якщо у вас ділянка до 2 га і планується напівпромислове або промислове вирощування, то, можливо, доведеться мати серйознішу техніку – мототрактор або мінітрактор. Орієнтуйтеся на роботи, які виконуватимете, а також на площі та навісне обладнання.

До речі про навішування. Навесні стануть у нагоді борони, плуг, фреза, культиватор і водяна помпа.

Дотримуючись простих рекомендацій, ви зможете по осені зібрати справді вражаючий урожай.


 

Виробники