Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Купівля мінітрактора: на що звернути увагу

Мінітрактор потрібен для роботи у власному господарстві. На ринку безліч різних моделей, але як бути новачкові, який не знає всі нюанси пошуку малогабаритної техніки. У статті ми розглянемо, як правильно її вибрати і на що звернути увагу. 

Купівля мінітрактора: на що звернути увагу

Итак, рассмотрим важные аспекты.

Потужність двигуна

Перше на що звертає увагу фермер — потужність двигуна: чим вище цей показник, тим краще. Не забувайте, що потужність впливає на витрату палива, що важливо для хлібороба.

Потужність потрібно вибирати виходячи з розміру ділянки і передбачуваного обсягу робіт. Для легких сезонних робіт на невеликому полі (2-3 га) вистачить 20 к.с. Якщо ваша ділянка більше, придивіться до більш потужним моделям.

Привід

При виборі приводу враховуйте стан ділянки. Для маленьких угідь з рівною поверхнею підійдуть побутові малопотужні трактори, які забезпечуються виключно переднім приводом.

Якщо хочете більшої прохідності і збільшеної тяги, беріть 4x4. Але це відбивається на конструкції — вона буде важче. Крім того, витрата палива буде більше.

Гідропідсилювач керма і блокування диференціала

За наявність ГУРа має сенс переплачувати, тому що він значно полегшує управління. Машина буде легше входити в повороти і краще маневрувати.

Блокування диференціала є практично в кожному мінітракторі, навіть в простих моделях. Вона знижує пробуксовку на м'якому грунті і підвищує стійкість трактора.

Навісне обладнання

Навішування істотно розширює функціонал трактора. Багато виробників поставляють трактора на ринок з навішуванням в комплекті. Це може бути грунтофреза, плуг або відвал.

Також не забувайте про габарити. Потужні моделі мають великі розміри, що не завжди доречно в маленькому господарстві. З огляду на перераховані вище моменти, ви з легкістю підберете оптимальний варіант.

 

 

Виробники