Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Привідні ремені у малогабаритній техніці – слабке місце?

Приводні ремені – надзвичайно важлива складова сучасної малогабаритної техніки, що служить передачі крутного моменту. Сама передача відбувається завдяки силі тертя та сили зачеплення.

Привідні ремені у малогабаритній техніці – слабке місце?

Існує думка, що саме приводні ремені в мототракторах є найслабшим місцем: через постійне тертя вони швидко деформуються, рвуться і псуються. Сьогодні пропонуємо трохи торкнутися цього моменту та розвіяти міф користувачів.

Мототрактори та мінітрактори нового покоління з ремінним приводом

Отже, приводні ремені є вразливим місцем малогабаритної техніки. І раніше справді була проблема їх частої деформації та псування через постійне їх натяг та ослаблення вижимним роликом. Однак зараз справи трохи інакші.

Як правило, сучасна малогабаритна техніка сконструйована таким чином, що приводні ремені знаходяться у постійному натягу прямо від двигуна. Такий хід виробників дозволив значно збільшити термін їхньої експлуатації.

Сьогодні ремені практично не прослизають на шківах. Так само завдяки постійному натягу. До речі, подібною ремінною системою оснащено багато сучасних комбайнів.

Зазначимо, що мінітрактор з ремінним приводом дуже простий в обслуговуванні. Якщо деталь можна легко замінити самостійно. До того ж стоять ремені недорого. У разі поломки техніки з повним приводом ремонт доведеться здійснювати виключно в сервісному центрі.


Виробники