Виробництво різноманітних органічних добрив може стати непоганим бізнесом. Однак вам потрібний комплекс спеціалізованих знань, використання всіх інновацій у сфері, а також облік географічного розташування місця виготовлення та зберігання певних добрив.
Види добрив: їх виробництво та особливості
Залежно від типу добрива, технологія його виробництва може різнитися, проте часто потрібні позначені етапи. Розглянемо їх у прикладі торфу.
Отже, процес виготовлення торф'яних добрив відбувається за кілька кроків:
-
Видобуток торфу;
-
Його доставка до робочого цеху;
-
Сушіння та сепарація;
-
Перемішування із водою;
-
Розподіл дозування суспензії, перекису та аміаку;
-
Прокручування в центрифузі;
-
Фільтрування;
-
Фасування та транспортування.
Із виробництвом розібралися. Тепер пропонуємо розглянути основні види органічних добрив та особливості їх використання.
-
Гній. У ґрунт вноситься 1-2 рази на рік. Краще навіть робити перерву на 1 рік. Свіжий гній виключіть, тому що при перегніванні утворюються шкідливі речовини. Найбільш поживний кінський, менший – свинячий.
-
Перегній. Дозволяє покращити теплообмін та водообмін у ґрунті.
-
Пташиний послід. Як правило, його використовують для підживлення кореневої системи. Він поживніший за перегною, а тому застосовується на порядок частіше.
-
Торф. За рахунок мінімального вмісту азоту його часто змішують з іншими добривами. Зокрема, з гноєм та перегноєм. Також варто пам'ятати, що він погано утримує вологу, тому уникайте пересушування.
До органічних добрив також відносять різні тирсу, що виходить в результаті лісозаготівель, золу і дерн. Всі перераховані вище добрива підвищують фізичні характеристики грунту, покращують його родючість і хімічний склад. Вносяться за допомогою навісного обладнання та мінітрактору, а також вручну на малих територіях.
Ефект від виробництва та використання органіки може вразити. Однак не забувайте дотримуватися правильних технологій виготовлення та рекомендацій щодо внесення речовин у ґрунт.