Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Промислові теплиці: принципи та особливості

Неможливо уявити сучасне фермерське господарство без промислових теплиць, де кожна дрібниця побудована для підтримки оптимального мікроклімату і, як наслідок, чудового врожаю.

Промислові теплиці: принципи та особливості

Отже, що ж такі промислові теплиці та чим вони відрізняються від звичайних аматорських? Які їх переваги та як краще обладнати територію, щоб отримувати врожай цілий рік? Про все нижче.

Особливості промислових теплиць України

Урожай, вирощений у промислових теплицях, можна реалізовувати цілий рік. І в цьому є основна перевага ведення такого бізнесу.

Самі тепличні системи можуть мати два види покрівлі – двосхилий та арочний. Друга найпоширеніша, оскільки дозволяє рівномірно розподілити навантаження від снігу взимку. Та й коштує будівництво такої на порядок дешевше.

Також важливу роль у теплицях промислового типу відіграють різноманітні комунікації – освітлення, опалення, системи поливу. Все це у комплексі дозволяє забезпечити оптимальний мікроклімат для підтримки рослин.

Ще однією перевагою промислових теплиць є їхня територія. По суті, це повноцінне міні-поле, де дуже зручно працювати мотоблоком або малогабаритним трактором, максимально механізувавши складні роботи.

Із чого будують сучасні теплиці?

Як правило, теплиці зводять із трьох матеріалів – спеціального стільникового полікарбонату, скла та поліетилену. Останній підходить швидше для малих приватних теплиць, перший – саме для промислових. Для скляних споруд потрібен міцний дорогий каркас.

Отже, найпоширенішим матеріалом став полікарбонат. Він має низку переваг перед іншими.

  • Полікарбонат досить міцний завдяки «стільниковий» структурі.

  • Матеріал дуже простий у монтажі.

  • Має хороший теплозахист, на порядок краще плівки.

  • Надійно захищає територію від різких рвучких вітрів.

  • Витримує достатнє навантаження від опадів.

При належній увазі до деталей та інновацій, ви зможете створити дійсно ефективну теплицю, яка приноситиме не тільки задоволення від цілорічної праці, а й досить непоганий дохід.


 

Виробники