Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Секрети Херсонщини або як вирощують найвідомішу томатну пасту

Згідно з недавніми опитуваннями, найпопулярніша паста в Україні вироблена в Херсоні. Не для кого не секрет, що цим займається підприємство «Агроф'южн», яке посіло 13 місце у світі за загальним обсягом виготовленої томатної пасти. Пропонуємо сьогодні ближче ознайомитися з компаній та зрозуміти принципи такого колосального успіху.

Секрети Херсонщини або як вирощують найвідомішу томатну пасту

Варто одразу зазначити, що у назві статті немає помилки. "Ми вирощує томатну пасту", - саме так і кажуть виробники про свою діяльність.

  Чіткий план – шлях до успіху

Основний секрет виробництва – ретельне планування. Так, кожну майбутню партію заздалегідь планують, починаючи від вибору гібридів, термінів їх посіву і дозрівання, до моменту приїзду вантажівки з готовим урожаєм на завод для подальшої обробки.

Саме такий підхід дозволив компанії стати успішною. «Ми називаємо це томатним конвеєром», – каже директор Юрій Савчук, – «З початку серпня до кінця вересня, коли у нас триває збирання врожаю, заводи працюють у цілодобовому режимі, а тому кожна партія плодів має прийти вчасно».

Працівники компанії знають точну дату посіву та збирання врожаю, тому завжди ретельно стежать за підготовкою поля – культивацією, добривом, прокладанням системи зрошення.

До дечі про систему зрошення. По довжині кожного ряду з плодами простягнуті стрічки крапельного поливу. Неподалік розташована насосна станція, що подає воду. Разом із водою до кожного куща постійно подаються мінеральні речовини та добрива, важливі для правильного росту рослини. За процесом постійно стежать агрономи, тому поля ніколи не залишаються без контролю.

Не дивно, що компанія «Агрофьюжн» є лідером та демонструє світові рекордні показники. Наприклад, минулого, 2016 року, поле, оснащене за вищевказаним принципом, дало цілих 111 тонн помідорів з 1 га, тоді як середній показник по Україні становив 40 тонн на 1 га.

Механізація до дрібниць

Як зазначалося, основний секрет успіху – тотальний контроль виробництва. Наприклад, кожен агроном постійно вибудовує графіки посівів, поливів, збирання врожаю на власному смартфоні. Використання сучасних технологій – ще один принцип компанії.

Так, висаджування насіння помідорів відбувається за допомогою зручних сівалок та сучасних тракторів. Таким чином виходять абсолютно рівні ряди, що супроводжуються оптимальною відстанню між кущами.

Турбота про працівників

Керівники компанії зрозуміли ще одну основну заставу якісного виробництва – співробітники, які люблять свою справу. Саме тому вони зробили ставку на благополуччя свого персоналу.

Наприклад, мінімальна зарплата працівника компанії становить 10 000 грн., що у 3 рази більше за середню середньостатистичну зарплату українця. Усі співробітники також повністю забезпечуються спецодягом, взуттям, засобами індивідуального захисту.

Цікаво також, що згідно з правилами компанії, на полях не повинно бути недопалків та сміття. Поля компанії «Агроф'южн» відзначені як одні з найчистіших в Україні. Ще б! На них чистіше, ніж на міських та сільських вуличках!

Як бачимо, налагодити успішне господарство – не важко. Головне – не лінуватися планувати та контролювати кожну дрібницю, не нехтувати сучасними технологіями та, звичайно ж, не економити на співробітниках, техніці та обладнанні.

Виробники