Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Догляд за садом за допомогою мототракторів та мотоблоків

Мало хто знає, що за допомогою мототрактора та мотоблоку зручні не лише польові, а й садово-паркові роботи. Техніка легко справляється з базовими завданнями догляду, такими як, наприклад, усунення бур'янів. Саме про це ми сьогодні й поговоримо.

Догляд за садом за допомогою мототракторів та мотоблоків

Варто одразу відзначити, що боротьба з бур'янами у саду – процес відповідальний. Щоб отримати хороший результат, слід дотримуватися чіткої послідовності та комплексу дій.

Что нужно знать?

Нагадуємо, що якщо ви обробляєте площу до 1 га, то з нею легко впорається звичайний мотоблок. Для територій понад 1 га вкрай корисним буде придбання мототрактора.

Так, існує кілька сучасних способів боротьби з бур'янами у міжряддях чагарників:

  • Прополка, орання та культивація (механічний спосіб);
  • Вплив на бур'яни хімікатами;
  • Мульчування;
  • Механізована обробка поверхні за допомогою спецобладнання;
  • Комбіновані методи боротьби із шкідливими рослинами.

Мототрактор та мотоблок як ефективний помічник у саду

Способи та методи обробки визначаються залежно від типу зелених насаджень, ширини рядів та кількості бур'янів між зеленими насадженнями.

Дуже зручним методом боротьби з бур'янами є мульчування. Як мульча може виступати як плівка, так і вже скошені бур'яни. Останні можна обробити за допомогою спеціального навісного обладнання для мототрактора або мотоблока – мульчера. Подібна техніка легко справляється з бур'янами в садах, а також обробляє міжряддя чагарникових рослин.

Ще один популярний та ефективний спосіб – орання. За рахунок пошкодження коренів, бур'яни гинуть, а ви отримуєте рівний ґрунт без шкідливих рослин. Однак варто розуміти, що використання класичного плуга в саду недоцільне та просто незручне. Тут краще звернути увагу на більш «м'який» варіант – почфоврез на мототрактор.

Спробуйте механізувати садові роботи і ви зрозумієте, наскільки це легко підтримувати постійну красу та естетику на великих територіях.

Виробники