Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Догляд за трактором влітку

Щоліта, коли починається сезон польових робіт, жодна ферма не обходимося без трактора. Важко обробляти великий шматок землі, не використовуючи самохідну техніку.

 

Догляд за трактором влітку

Тепла пора року — період, коли машина піддаватиметься підвищеному навантаженню, що збільшує ризик зносу деталей. Правильний догляд дозволяє тракторові працювати справно довгий час.

З чого почати?

Після весняного періоду обов'язково:

  • поміняйте всі розхідники;
     
  • помийте трактор усередині та зовні;
     
  • переконайтеся у відсутності течі палива, олії та інших рідин.

Через особливу форму тракторних коліс не завжди можна помітити, що одне з них спустило. Намагайтеся регулярно перевіряти тиск у шинах і за потреби доводьте його до оптимальних значень.

Якщо техніка оснащена гідравлічною системою, то в ній є трубки, які постійно перебувають під тиском. Неполадки рідинного трубопроводу призводять до пошкодження гідронасосу, погіршення керованості та інших проблем. Тому важливо стежити за станом ременя.

Якщо помітили, що ремінь зношений або пошкоджений, одразу замініть його. Щоб вирішити проблему з з'єднаннями, що підтікають, достатньо затягнути їх тугіше або замінити сальники.

Загальний догляд

Для коректної роботи трактора бажано промоніторити всі системи перед початком робочої зміни та після її завершення. При регулярній важкій роботі, потрібно частіше перевіряти рівень олії та якість мастила.

Влітку трактор часто працюватимете в курному середовищі, що призводить до засмічень повітряного фільтра. Іноді знімайте та чистіть його за допомогою промислового пилососа або повітря під великим тиском. Коли деталь дуже забруднена або пошкоджена, краще її просто замінити.

Слідкуйте за своєю технікою і вона віддячить вам стабільною та неприємною роботою.

 

Виробники