Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Українське м'ясо – найдешевше у світі

Незважаючи на підвищення цін на бензин, українці мають привід для радості.

Українське м'ясо – найдешевше у світі

Згідно з останніми дослідженнями The National Provisioner, одного з найавторитетніших видань США в галузі м'ясопереробки, Україна зайняла лідируючі позиції в Топ-5 країнах, які виробляють найдешевше м'ясо та м'ясні продукти.

Абсолютний чемпіон з птиці

Українські виробники курятини посіли перше місце у світі. 1 кг нашої курячої грудки коштує $2,6, або 67,77 грн, кілограм ніжок коштує $1,9, тобто 49,52 грн. У сумі це на 52,3% менше від середнього показника. Для порівняння, вартість м'яса в найдорожчих країнах рейтингу, Швейцарії, Норвегії та Гонконгу, на 141,9%, 63,7% та 61% відповідно перевищує середньосвітовий показник.

Зниження собівартості м'яса завжди пов'язані з розширенням механізації процесу заготівлі кормів. Українські фермери активно застосовують навісне обладнання - корморізки та зернодробилки - навіть у домашніх умовах.

Щодо інших видів м'яса, тут Україна також забрала всі призи:

  • Друге місце по свинині після Бразилії та перед Угорщиною з показниками $4,15 (108,17 грн) за 1 кг вирізки, $5,05 (131,63 грн) за кілограм ковбаси та $8,54 (222,59 грн) за шинку;
  • Третє місце з яловичини після Індії та Колумбії: $3,70 (96,44 грн) - нога, $14,14 (368,56 грн) - вирізка, $3,88 (101,13) - 1 кг фаршу;
  • Четверте місце за баранину після Колумбії, Мексики та Бразилії із показником $8,78, або 228,85 грн. за кілограм вирізки.

Нагадаємо, що в Україні з 2017 р. спостерігається скорочення поголів'я свиней та великої рогатої худоби через нерентабельність цих видів виробництва. Навпаки, кількість кіз, овець та птиці зросла до 1,32 млн і 205,1 млн голів відповідно.

Виробники