Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Обираємо генератор: що потрібно знати?

Генератор – неймовірно корисна річ у фермерській справі, будівництві, малих комерційних підприємствах, промислових складах та інших об'єктах. Він перетворює механічну енергію на електрику, полегшуючи цим будь-яку господарську діяльність.

Обираємо генератор: що потрібно знати?

Варто відзначити, що генератор відноситься до розряду дорогої техніки, а тому і підходити до його вибору варто з усією відповідальністю. Але як це зробити, не маючи спеціальних знань? Сьогодні ми спробуємо допомогти й у цьому.

Фази генератора

Сучасні генератори бувають двох типів:

  • Однофазні (220В);
  • Трифазні (380В).

Примітно, що з трифазним генератором взаємодіють усі прилади, що працюють від мережі 220В (підключення має бути між нулем та фазою). Підключення між фазою і нулем до однофазного генератора дає напругу 127В.

Якщо ви вибираєте трифазну модель, враховуйте можливий перекіс фаз, тобто. при підключенні приладів з різними фазами слідкуйте за навантаженням – воно не повинно перевищувати 1/3 потужності генератора на кожну фазу.

Тип палива

За типом палива, що використовується, генератори розрізняють трьох типів:

  • Бензинові;
  • Газові;
  • Дизельні.

Бензинові – легкі та мобільні. Їх просто переносити з місця на місця, нескладно обслуговувати та дозаправляти. Як правило, добре справляються з тимчасовим електропостачанням будинку при відключенні електрики. Також непогано живлять електроінструмент на будівельних майданчиках. Потужність рідко перевищує позначку 10В.

Газові електрогенератори дуже схожі на бензинові: як за потужністю, так і принципом функціонування. Нерідко виробники оснащують їх бензобаком, що дозволяє працювати одночасно на двох видах палива.

Працюють газові генератори на суміші пропану та бутану, метані (магістральному газу). Варто зазначити, що моторесурс газових пристроїв більший за бензинові. Це з більш щадним впливом газу деталі устройства.

Дизельні генератори мають більшу потужність – до 200В. Це повноцінні електростанції.

Якщо придивляєтеся до подібної моделі, слід розуміти, що її доведеться використовувати на всю потужність або не використовувати взагалі. Робота дизельного генератора на холостому ходу або з навантаженням менше 20% може негативно вплинути на стан пристрою.

В іншому ж, дизельний генератор – чудова можливість забезпечити себе безперебійною електрикою навіть у найвіддаленіших місцях.

Звертаючи увагу на такі нюанси, ви ніколи не помилитеся у виборі. Все вірно, навіть без спеціальної освіти та багажу знань ви маєте можливість придбати справді якісні пристрої для своїх цілей.

Виробники