Вирощування часнику на продаж – чудовий варіант для такого бізнесу. Він відрізняється високою рентабельністю і вимагає великих сум першому етапі.
Біологічні форми
Часник буває ярий та озимий. Вони сідають у різний час, але це не всі відмінності між ними. Розглянемо особливості двох видів детальніше.
-
Ярий. Такий часник зазвичай садять у квітні чи на початку травня. Він зберігається досить довго, що вигідно для реалізації. Ярова культура відрізняється невеликим розміром цибулин та низькою врожайністю. Озимий.
-
Озимий часник потрібно садити наприкінці вересня-жовтні. Ви отримаєте хороший урожай, але його збереження буде низьким. Крім того, він швидко вимерзає.
Кожен бізнесмен-початківець сам обирає тип культури в залежності від особистих переваг і аспектів, пов'язаних з продажем.
Як вирощувати?
Технологія вирощування часнику досить проста, але має низку вимог. Виділимо найважливіші.
-
Грунт для овочів повинен суглинистої або супіщаної з нейтральною кислотністю.
-
Рослині потрібно багато світла, що дає чудовий урожай.
-
Він може ділити одну грядку з цибулею, огірками, картоплею, полуницею та малиною. Не садіть його поруч із капустою та бобовими, т.к. часник гнітить і зростання.
Щоб успішно вести бізнес, вам достатньо мати в арсеналі мінітрактор, удобрювати ґрунт заздалегідь і стежити за вологістю. На відміну від більшості культур часник не потребує особливого догляду.