Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Вирощувати індиків знову стало вигідно для бізнесменів

Вже довгий час у світі спостерігається стрімке зростання споживання індичого м'яса. Останні три десятиліття він збільшився до 5,5 млн. т, а становив 1,5 млн. т.

 

Вирощувати індиків знову стало вигідно для бізнесменів

Найбільшими споживачами індичати є Ізраїль та США – 12 і 8 кг на рік на людину відповідно. В Україні цей показник становить лише 0,2 кг на людину на рік, що значно менше навіть у порівнянні з безпосередніми сусідами. Наприклад, у Польщі рівень споживання індичого м'яса становить близько 4,5 кг на особу.

Економічно невигідним стало виробництво індичатини у 90-х роках під час переходу до ринкової економіки. У цей час практично припинилося вирощування індиків у промислових масштабах, які поголів'я скоротилося майже третину. Починаючи з 2001 року протягом 10 років поголів'я збільшилося майже в 42 рази, чому сприяла стабілізація економічної ситуації. Після кризи, спричиненої подіями 2014 року, вона знову знизилася, але зараз спостерігається позитивне зростання рентабельності бізнесу щодо вирощування індиків на м'ясо.

Цей факт підтверджено розрахунками аналітиків, які вони проводили під час розробки бізнес-плану будівництва ферми з вирощування індичати. Згідно з ним при площі ферми до 5 га і запланованому поголів'ї 16,2 тис. розрахункова рентабельність такого бізнесу складе близько 12%. При цьому планується закупівля пташенят у Польщі.

Виробники