Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Висаджуємо часник: підготовка ґрунту

Вирощування часнику у напівпромислових масштабах – непоганий та прибутковий бізнес. Він вимагає мінімум вкладень, але здатний дати максимум результату. Звичайно, якщо ви подбаєте про все заздалегідь. Наприклад, підготувавши ґрунт перед висадкою культури.

Висаджуємо часник: підготовка ґрунту

Якісно підготувати ґрунт допомагає сучасна техніка. Зокрема, мінітрактори та відповідне навісне обладнання до них. Отже, з чого починати і як здійснювати обробку ґрунту?

Що важливо знати?

Перше, що слід врахувати фермеру – це ґрунт, у який висаджується часник. Приміром, попередники культури може бути як «хорошими», і «поганими». Наприклад, вкрай не рекомендується розміщувати часник на ділянці, де до цього знаходилася картопля, морква та інші овочі, що виснажують землю.

Найкращим варіантом буде земля, де до цього росли бобові чи зерно. У будь-якому випадку, перед посадкою часнику важливо, як слід, удобрити ґрунт. Так ви створите сприятливі умови для його правильного зростання.

Важливо! Щоб уникнути зараження хворобами, часник рекомендується садити щороку на новому місці.

Механічна обробка ґрунту

Отже, ґрунт удобрений, його властивості покращені. Справа залишилася за малим – виконати її обробку за допомогою мототрактора та відповідного навісного обладнання.

  • Якщо ви плануєте глибинне перекопування, підійде відвальний і безвідвальний плуг, культиватор, фреза або борони.
  • Для поверхневої краще підібрати зубні борони чи плоскорізи.

Загалом посадка часнику – досить цікаве заняття, яке має масу особливостей. З часом і накопиченим досвідом, ви зможете заснувати власний бізнес, який приноситиме відмінний дохід і, головне, задоволення.

Виробники