Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Заготівля сіна з мінітрактором

Заготівля сіна – одне з найважливіших аграрних завдань для тваринників. Влітку сіно косять і сушать, а взимку використовують як корм для худоби.

Заготівля сіна з мінітрактором

Кожен фермер, який звик працювати ефективно на своїй ділянці, намагається максимально просто виконати завдання із заготівлі кормів на зимовий період. Маючи у своєму розпорядженні мінітрактор з потрібним наваженням, він зможе швидко і просто прибирати кормові культури.

Особливості заготівлі сіна з мінітрактором

Збирання сіна – типовий приклад використання маленького помічника у приватному господарстві. Немає сенсу застосовувати важку техніку, де можна обійтися компактним мінітрактором.

Він здатний виконувати всі функції, пов'язані із заготівлею кормів:

  • Скід трави. Для косовиці використовують навісні косарки, які бувають декількох видів. Підбирати косарку потрібно виходячи з площі ділянки, що обробляється, і потужності техніки.

  • Згрібання і зворушення. Після косовиці на трактор встановлюють граблі. Вони дозволяють акуратно згрібати та ворушити траву для кращого висихання.

  • Пресування. Для пресування використовують прес-підбирачі - прості пристрої, які створюють тюки або рулони із сіна.

  • Транспортування. За допомогою причепа можна перевозити великий обсяг сіна. Більшість мінітракторів має чималу вантажопідйомність.

Технічні характеристики трактора

Для заготівлі сіна можна взяти недорогий мінітрактор із потужністю 18-24 кінських сил. Виробник не має великого значення. З прибиранням добре впораються як трактори китайського виробництва, так і російські, українські та білоруські машини. Ціна мінітрактору значно відрізняється від великих побратимів, що робить покупку рентабельною. Крім того, невелика машина добре економить паливо, що є актуальним для приватних господарств.

Виробники