Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Аграрні розписки в Україні – вигода для всіх

Проекту "Аграрні розписки в Україні" 4 роки. Розпочавшись як спільна ініціатива Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та Європейського банку реконструкції та розвитку у 2014 р., програма об'єднала сотні фермерських підприємств, десятки постачальників та дистриб'юторів.

 

Аграрні розписки в Україні – вигода для всіх

Станом на травень 2018 р., у Реєстрі аграрних розписок зафіксовано 275 фінансових та товарних паперів.

Минулої статті ми говорили про особливості оформлення аграрної розписки на український лад. Сьогодні розглянемо переваги такого бартеру та перспективи, які він відкриває для українських фермерів.

Чому аграрна розписка?

Система кредитування агробізнесу в Україні не є новою і має високий потенціал зростання. Однак перспектива довгострокової позики в умовах нестабільного валютного курсу та небажання багатьох банків знизити відсоткові ставки для аграріїв не сприяє популярності даного методу.

Коли дуже потрібні гроші чи ресурси, набагато простіше скористатися "сезонним" кредитом. Тому що це:

  • Швидко. Перша процедура оформлення розписки у нотаріуса займає 3 - 7 робочих днів, при повторному проведенні можна легко впоратися за кілька годин;
  • Дешево. Ви сплатите державне мито у вигляді 0,01% застави на суму від 85 до 850 грн. за реєстрацію розписки + послуги приватного нотаріуса. Беріть кредит під 13 – 15% річних у гривні;
  • Просто. Ви приносите документи на право володіння землею сільгосппризначення та оформляєте двосторонній товарообмінний договір з постачальником або кредитором із чітко прописаними послугами, зобов'язаннями та умовами;
  • Надійно. Ваша кредитна історія – у вільному доступі в Реєстрі. Ніхто не може підняти ставку вище, ніж обумовлено в Договорі. Ви захищені від валютних вагань на весь період кредитування.

Звісно, ​​аграрна розписка накладає й серйозні зобов'язання на боржника. Насамперед, це своєчасне та безумовне погашення кредиту у строки та у розмірах, прописаних у Договорі.

Швидкі гроші на ЗЗР та добрива можуть стати каталізатором позитивних змін у вашому господарстві у перший же сезон. Ви гарантуєте збут своєї продукції, отримуєте можливість закупити трактори та обладнання для розширення виробництва насамперед у нішевих напрямках.

Виробники