Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Готуємо грядки з осені

Восени закінчується не лише збирання врожаю, а й починається обробіток ґрунту для весняної посадки. Якщо українські чорноземи не зорати та не засіяти добривами, то навесні доведеться важко працювати плоскорізом.

 

Готуємо грядки з осені

Причини для оранки

Перед тим, як розглянути процес підготовки ґрунту, пропонуємо виділити кілька ключових причин для того, щоб зорати землю восени.

  • Засолення. Часте явище у вологому кліматі, коли верхній шар підсихає, а волога всередині накопичується. Перевертаючи ґрунт, ми насичуємо землю киснем, що дуже важливо для родючості та зростання культур.

  • Сміттєві рослини та шкідники. При оранні поля більшість бур'янів і шкідників виявляються нагорі і відмирають, що позитивно позначається на грунті.

  • Ерозія чи ущільнення грунту. Методи оранки підбираються в залежності від того, що сталося із землею.

Досвідчені городники скажуть, що орати землю необхідно двічі на рік, але важливим етапом все одно залишається осінній. Саме на нього і потрібно наголошувати.

Осіння обробка ґрунту

Восени потрібно ретельно зорати поле. Але точний час визначає кліматична зона, тому що температурний режим скрізь різний. Наприклад, у південних регіонах можна орати і в грудні, якщо зима тепла. В інших частинах країни обробку слід розпочинати, коли врожай вже зібрано і настають перші холоди.

Якщо зорати город раніше, то деякі бур'яни виростуть перед тим, як стане холодно і всі ваші праці підуть нанівець.

Залучення тракторної техніки до осінньої роботи мінімізує тимчасові та фізичні витрати. Продуктивні машини швидко оброблять землю за допомогою навісного обладнання.

 

Виробники