Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Змінюємо масло в редукторі та двигуні мотоблоку

Щоб двигун мотоблока прослужив довго і завжди працював, як годинниковий механізм, вкрай важливо вчасно проводити заміну масла в ньому. Сама олія підбирається відповідно до загальноприйнятої класифікації. Крім того, практично завжди виробник сам вказує який тип рідини та її кількість необхідний для певної моделі мотоблока.

Змінюємо масло в редукторі та двигуні мотоблоку

Про типи та характеристики олії поговоримо пізніше. Сьогодні пропонуємо розглянути технічну сторону його заміни, а саме розповімо, як міняти масло в редукторі та двигуні мотоблоку.

Перший раз заміну олії здійснюють після обкатки. Далі – через кожні 50-100 годин активної експлуатації спецтехніки.

Як міняти масло в редукторі?

Відразу відзначимо, що як трансмісійне масло для редуктора може бути використане будь-яке маркування (наприклад, ТАД-17 або ТАП-15В). Важливо перед заливкою перевірити наявність залишків старої рідини. Робити це досить просто:

  • Розташуйте обладнання на горизонтальній поверхні так, щоб максимально звільнити доступ до редуктора (краще, якщо він буде в трохи нахиленому положенні);

  • За допомогою щупа або металевого прута, зігнутого в дугу, виміряйте рівень рідини в редукторі.

Якщо рівень рідини становить 30 см і вище, то необхідності доливати олії на даний момент немає. За інших показників варто заправити рідину. Якщо редуктор повністю порожній, вам знадобиться близько 2 літрів матеріалу.

Заміна моторного масла у двигуні

Олія в двигуні змінюється також просто, але варто дотримуватися певної послідовності дій. Так, спочатку слід запустити і прогріти двигун, а сам мотоблок встановити на високу поверхню. Далі потрібно злити з бака залишки вмісту через зливний отвір і щільно закрити кришку. У свою чергу через наливне додати нову рідину, контролюючи при цьому її рівень щупом або прутом. Після закінчення процедури не забудьте ретельно протерти поверхню, видаливши залишки засобу.

Олія – той матеріал, на якому не варто економити. Пам'ятайте, що саме від нього залежить якість роботи життєво важливих вузлів та довговічність самого мотоблоку.


 

Виробники