Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Найпотужніше не означає краще: коли не варто купувати важкі мотоблоки?

Мотоблок – досить універсальне обладнання для сільськогосподарської та комунальної діяльності, яке палко любимо в межах України. Однак не завжди користувачам вдається правильно вгадати потужність агрегату. Так, багато хто купує для саду професійні моделі, а для городу – навпаки, невеликі культиватори.

Найпотужніше не означає краще: коли не варто купувати важкі мотоблоки?

Сьогодні спробуємо розібратися, якому мотоблоку краще віддати перевагу і де він знайде своє застосування.

Основні види мотоблоків

Отже, сучасні мотоблоки умовно можна розділити на 4 великі категорії – культиватори, легкі мотоблоки, середні та важкі професійні.

  • Культиватори - ідеальний варіант для роботи на садово-парковій території. Їм зручно обробляти вузькі міжряддя та навіть клумби. Він непогано справляється із роботою на невеликих ділянках.

  • Легкий мотоблок – більш серйозна техніка, проте така сама садова. Він має велику площу захоплення і потужніший двигун, який здатний працювати на площах понад 20 соток.

  • Середні моделі вже мають почесне звання «напівпрофесійної» техніки і відмінно справляються з польовими роботами. Двигуни в них досить потужні (близько 10 к.с.) можуть працювати в складних умовах.

  • Нарешті, важкі мотоблоки повсюдно використовують у професійних фермерських колах. Подібно до середньостатистичного мототрактора, техніка чудово взаємодіє з навісним обладнанням і здатна працювати буквально на знос. Дуже корисно для ведення сільськогосподарської справи на прибуток.

Погодьтеся, якщо ви - власник невеликої садової ділянки і не плануєте проводити серйозні польові роботи, вам ні до чого купувати потужний мотоблок: це - ніщо інше, як зайва витрата грошей.

Однак у разі передбачуваних складних робіт все ж таки краще віддати перевагу професійній моделі.

Якщо ви досі не зрозумієте, якому саме мотоблоку надати перевагу, рекомендуємо вибрати золоту середину – середній агрегат. У будь-якому випадку, не нехтуйте консультаціями з фахівцями.

 

Виробники