Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Декілька способів зменшити тиск трактора на ґрунт

Навіть найсумлінніший господар хоч раз на п'ятирічку стикався з такою проблемою, як переущільнення ґрунту під посівами та пасовищами. Це відбувається внаслідок перевипасу великої рогатої худоби, недостатньої культивації, але особливо через використання важкої сільгосптехніки.

Декілька способів зменшити тиск трактора на ґрунт

І тут немає різниці, на чому ви ведете господарство – на тракторі, мототракторі чи мотоблоці. Ущільнення підплужних шарів може статися і на кількох сотках. Тоді і виникає необхідність знизити механічне навантаження на ґрунт.

Де і навіщо це ще потрібно?

  • Для щадної обробки ґрунтів, схильних до вітрової та водної ерозії;
  • Для рівномірного пересування землею вологістю понад 20%;
  • На торфовищах, супесях і всіх типах ґрунту, що не підлягають глибокому оранку;
  • Щоб збільшити тягу агрегату при зниженні швидкості руху.

Що підказує досвід?

Серед основних способів зниження питомого тиску на верхній шар аграрії називають такі:

  1. Зменшити тиск повітря у самих шинах.

Важливо перевіряти цей показник до та під час роботи на полі.

Загальні рекомендації: збільшуємо швидкість – збільшуємо тиск у покришках, знижуємо оберти – зменшуємо показник. Під час руху по твердому покриттю шини повинні бути максимально пружними, в м'якому ґрунті - більш податливими.

  1. Поставити здвоєні колеса.

Тут арифметика проста: що більше площа зіткнення із землею, то краще зчеплення і менше навантаження. Але майте на увазі: додаткові колеса краще встановлювати тільки на передній або задній осі. Так ви досягнете оптимальної розважування.

  1. Використовувати ширшу гуму.

  1. Замінити колісну базу гусеничного.

Мабуть, цей спосіб – найкардинальніший. Гусениці дійсно перевершують колеса прохідності на складних ділянках, крутих підйомах і спусках, створюють більш рівномірне навантаження. Однак такий хід має серйозні мінуси: велика витрата палива і дуже маленька швидкість. Якщо вам все одно сподобався цей метод, ви можете додатково придбати знімні гусеничні проставки.

 

Виробники