Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Вівчарство: рентабельність бізнесу в Україні

Незважаючи на популярність баранини, сьогодні вівчарство в Україні ще не так розвинене. Саме з цим пов'язаний постійний інтерес до «незайнятої» сфери з боку фермерів-початківців. Намагатимемося позначити головні нюанси такого бізнесу.

Вівчарство: рентабельність бізнесу в Україні

Вівчарство – досить прибутковий бізнес. Особливо це показала практика вітчизняних та європейських фермерств. Однак є у такої «справи» свої підводні камені, які слід враховувати підприємцям-початківцям, щоб не піти у збиток.

Максимальна продуктивність овець – секрет успіху?

Отже, перше, що варто розуміти фемеру, який має намір розводити овець - необхідність використовувати продуктивність тварин по максимуму, тобто. Реалізувати не лише потрібну вовну, а й м'ясо. А для цього вже варто подбати про здоров'я овець, їхнє правильне харчування, обладнати ферму за всіма правилами.

Що допоможе підвищити рентабельність вашого бізнесу?

Як ми вже позначили вище, для продуктивної сільськогосподарської справи вам доведеться подбати про кілька моментів.

  • Правильно визначитися з породою овець, що вирощуються. Важливо зробити ставку на плодючість та скоростиглість. Однією з них є німецький «Мериноланд». Ви можете проконсультуватися з колегами або самостійно дослідити сучасний ринок.
     
  • Використання передових технологій у межах ферми. Важливо забезпечити хороший догляд за вівцями, а тому вам доведеться оснастити фермерство генератором, придбати спецтехніку для збирання побутових відходів та заготівлі кормів (мінітрактори з відвалами та косами, прес-підбирачі та багато іншого).
     
  • Правильний підбір раціону харчування. Тут, звичайно ж, потрібна буде консультація ветеринарів і консультація успішних колег. Пам'ятайте, що харчування - момент, на якому точно не потрібно економити.

Таким чином, дотримуючись всього 3-х обов'язкових правил з перерахованого вище, ви зможете досягти рентабельності свого бізнесу на 60%, 80%, а то й зовсім 100%.

 

Виробники