Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Вибираємо культиватор для саду та городу

Мотокультиватор – незамінна річ на сучасній дачній ділянці. За допомогою такого агрегату можна забути про ручні підгортання, розпушування, добрива та багато інших неприємних обов'язків.

Вибираємо культиватор для саду та городу

Як не загубитися в морі пропозицій на ринку та вибрати справді свою машину?

Бензиновий чи електричний?

Ринок мототехніки сьогодні пропонує три основні вагові категорії обладнання:

  • Легкі, вагою 20 кг та потужністю до 3 л. с.;
  • Середні, що не перевищують 45 кг за масою та близько 6 л. с. за потужністю;
  • Важкі культиватори.

Як ви вже зрозуміли, важливими показниками при виборі мотокультиватора є його маса та потужність. Однак, найголовніший фактор, що визначає продуктивність та цінову політику пристрою – тип енергоспоживання. Отже, все зводиться до питання: електричний чи бензиновий.

  1. Електричні моделі культиваторів легкі, не вимагають спеціального догляду, з ними легко впорається людина похилого віку і навіть дитина. Все, що потрібно – це підключити обладнання до генератора струму. Ідеальний варіант для невеликого саду чи оранжереї, тому що радіус роботи залежить від довжини дроту.
  2. Бензинові моделі досить важкі, вимагають постійного догляду та заправки, працюють шумно та брудно. Але для ділянки понад 15 соток – це найвдаліше рішення. Хорошому бензиновому культиватору з навісним обладнанням на городі можна замінити мотоблок і навіть повноцінний мототрактор.

Як зробити правильний вибір?

Якщо ви зважилися на покупку мотокультиватора, то повинні врахувати такі обставини: яку поверхню та тип ґрунту належить культивувати, які види робіт він виконуватиме, яка площа ділянки та хто працюватиме з машиною.

Цією інформацією краще поділитися з досвідченим фахівцем, який підбере ідеальний культиватор.

Виробники