Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Власникам невеликої ферми: актуальні ідеї для міні-агробізнесу в Україні у 2018 році

Малі ферми рентабельніші, ніж великі сільгосппідприємства. За даними ресурсу Latifundist.com, на підтримку приватних ініціатив в агросекторі з українського бюджету у 2018 р. піде 7 млрд. грн, а це понад 50% усіх державних відрахувань до Мінагропроду.

Власникам невеликої ферми: актуальні ідеї для міні-агробізнесу в Україні у 2018 році

Держава далі буде більше зацікавлена ​​у фінансуванні приватних проектів, ніж у дотуванні галузей. Це шанс для аграріїв-початківців.

Вирощування сезонних рослин та переробка сировини - пріоритетні напрямки для приватників

Сьогодні ми познайомимося лише з деякими ідеями стартапів, які можуть вистрілити в рамках невеликого підприємства за мінімальних вкладень.

  1. Вирощування зелені та редиски. Можна отримувати до 1,3 кг/м² добірної редиски з відкритого ґрунту та до 2 кг/м² з-під агроволокна. Останній спосіб дозволяє збирати врожай на 2 тижні раніше. Зелений бізнес залежить від цільових каналів збуту. Цибуля, петрушка, кріп йдуть на оптові ринки, 80% закупівель у сегменті HoReCa складають мікси салатів, елітні базилік та рукола. Вартість фасованої зелені на третину вища за нефасовану.
  2. Бізнес на вирощуванні волоського горіха приноситиме прибуток через 5 - 6, максимум 7 років у вигляді 120 кг ядер з дерева в залежності від сорту.
  3. Переробка плодовоягідної продукції. Свіжоморожені ягоди та фрукти у невеликих упаковках - новий тренд 2018 р. у приготуванні здорових сніданків та перекусів. Все, що вам потрібно - морозильні камери з функцією сухого заморожування та мінітрактор з причепом.
  4. Приготування комбікормів окупить себе за 1,5 роки. Ви завжди забезпечені ринками збуту. Потрібна тільки сировина та обладнання.

Тваринницька міні-ферма вийде у плюс за лічені місяці

Пріоритетним напрямом споживання наступних років у Європі та Азії стануть дієтичні види птиці: перепели, бройлери та індички. Для їх розведення не потрібно великих приміщень, достатньо мати вольєри, що провітрюються, і свіжі корми. В підсумку:

  • 500 - 700 молодих перепілок за рік перетворюються на табун із 5000 дорослих особин. Перший дохід ви отримаєте за п'ять місяців.
  • Індички чудово переносять морози. За 2 роки можна виростити особину вагою близько 30 кг.
  • За 1,5 – 2 місяці жива вага бройлера становить 2,7 кг, з них 65% – чисте м'ясо.

Інформація до роздумів

Таким чином, високою окупністю у приватному секторі відрізняється вирощування у теплицях сезонних продуктів та переробка сировини. Яким способом заробітку скористатися, вирішувати вам.

Виробники