Укр Рус
  • БЕЗ ПЕРЕДОПЛАТИ!
  • БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА!
  • СИСТЕМА ЗНИЖОК!

Оранка поля без проблем: основні види

Оранка - необхідний процес, що передбачає переворот пласта землі під певним кутом до горизонту. Здійснюється, як правило, в осінній період після збирання врожаю за допомогою трактора або мінітрактору (на малих приватних ділянках). Навесні застосовується культивація.

Оранка поля без проблем: основні види

Сучасне сільське господарство знає дещо видом оранки. Залежно від кліматичних умов, складу, типу та стану ґрунту підбирається метод роботи. Так чи інакше, кожен із них має свої тонкощі та нюанси, про які ми сьогодні й поговоримо.

Повний оборот пласта

Як зрозуміло з назви, спосіб передбачає повний переворот пласта грунту на 180°. Як правило, таке оранка застосовується на болотистих і цілинних територіях. Сенс обробки полягає в тому, що насіння та бур'яни потрапляють униз і, накриті шаром землі, гинуть, не маючи можливості проростати далі.

Змет пласта

Внаслідок такого оранки шар землі перевертається на 135° щодо горизонту. Такий спосіб дозволяє утворювати у ґрунті своєрідні пазухи, де утримується волога. У свою чергу, на поверхні утворюються «гребні», що сприяють затримці вологи та снігу.

Оранка зметом пласта - найпоширеніший вид обробки землі восени, проте є у неї один істотний недолік: бур'яни не перегнивають і проростають.

Культурне орання

Культурне оранка - це золота середина між методом змету пласта і повним оборотом. Робота виконується передплужником, завдяки чому «повітряна» пазуха засипається землею, а поверхня виходить завжди рівною. Такий спосіб оптимальний для будь-якого типу ґрунту.

Таким чином сьогодні у вас існують величезні можливості для обробки власного поля. І головне тут – подбати про наявність якісної техніки, яка зможе у цьому допомогти. Саме від неї залежить 90% успіху.

Виробники